Katka a dítě V Kapitola

Katka se doma dozví o snaze mamky odejít od taťky a Petra s Lindou ofiko uzavřely partnerský vztah.

 

                                       V. Kapitola.  Katka

              

                                                  Dítě.

 

Víš mami já teď nějak divně spím a jsem taková podrážděná, nic mě nebaví. Pořád čekám , kdy se zase něco proflákne. Dlouho je nějaký klid, asi jako před bouří viď Kačko poznamenala mamka. Mám nějaké novinky to se budeš divit  významně mrkla Katka a pro sebe se zachichotala.

Nepovídej, vlastně povídej začala tahat rozumy mamka, no víš s Tomášem tak co je s Tomášem, ale nic.  No tak mě nenapínej. Vlastně ti to nemohu říct ! Tak víš, co ty Kačeno já ti taky nic neřeknu tahle slovní potyčka se skoro vždy opakovala, aby si vzápětí holky sedly a ta svoje tajemství při kafi, cigárku a vaječném koňaku dovyprávěly. Jako vždy při stejném rituálu probraly i poměry na maloměstě od A do Z a patřičně se zařechtaly.

 

Podívej Kačenko jsi dospělá holka a nemá cenu ti nic namlouvat, velmi dlouho tvůj taťka mě podvádí, ne že by jsem byla nějak pozadu to ne, ale on tatík to krapátek přehání. Ta jeho vyzáblá  žabka ho kasíruje bez ohledu na rodinný rozpočet a to je vždy špatný. Prostě neumí ze vztahu decentně vycouvat, když má tu potřebu se předvádět. Mami, ale on to každý neumí, jako ty! My to umíme trochu maskovat, ale znáš taťku, na co šáhne tak to stojí za to. Buď ta oprava je třikrát dražší a nebo ho někdo zblbne, jako nějakého puberťáka. No jasně, že v tom neumí chodit, ale to neznamená, že nás přivede na buben.

Já ti řeknu,co udělám já se s ním rozvedu a jeho řeči a výmluvy, že něco nejde nebudu poslouchat, buď já a nebo ten jeho nový objev. No tak to je tedy paráda a co bude se mnou zakoktala Katka, kde budu bydlet?

Velmi dobře víš, že byt je na tátu a bydlet společně s macechou nechci a nepřítomně Katka vykulila oči na podobiznu táty s mamkou v bílém s kyticí gladiol.  

 

Jó holčičko budeš se muset trhnout a ono ti to jen prospěje a ne spoléhat na mámu a tátu. Tak to je tedy rána a co řeknu Tomášovi, co by jsi mu říkala odpověděla mamka řekneš mu to až to bude definitivní teď je to jen mezi námi a nebo ne?? No jasně , že je to mezi námi, ale taky už  i mezi Tomášem!!

Jak to myslíš s úlekem se otočila mamka a otočila hlavu čelem ke Katce! Mami budeš asi babičkou.  Tak to se tedy posadím a dám si panáka- to je tedy nářez naše Kačena mamkou a já rozvedenou paničkou to je tedy rodeo.

Chlap  Tomáš se o nás bude starat neopoměla si rýpnout moje mamka!! No jasně zavrčela Katka on už začal podnikat v IT oboru a jde mu to slušně, vlastně jsem ti chtěla taky říct, že se budeme brát.  On to s těmi počítači umí a chtěl by si vybudovat pozici na trhu s programy na účetnictví ap.

Vždyť je o deset let mladší to chceš riskovat ? Mami chci, co mě dali ti chlapi před Tomášem, ne že by se mě to nelíbilo, ale jen mě ošustili naslibovali a skutek utek!

Tomáš drží slovo a já ho mám ráda, protože má dobrý vztah ke všemu i ke mně a nechce mě jen využít, ale i něco pro nás udělat, jako pro budoucí rodinu. A co dokázal ten Tomáš, byla neustále v opozici máma, co udělal, co udělal!

Udělal to, že se máme rádi to pro začátek stačí a ne jenom slibovat a zbaběle podvádět manželky s nějakou Kačenou od Červeného srdce.

Aby jsi věděla tak s prodáváním kuchyní je konec dala jsem tam padáka to jsi měla koukat jak pan majitel koukal.  Dostala jsem nabídku od pana  Doseděla(místní mafiózo) pracovat, jako účetní on by mě s tím Tomáš na začátku pomohl a Doseděl říkal, že finančně na tom budu podstatně lépe. Konečně mám už podepsanou smlouvu a bývalý šéf se semnou dohodl, že mě nebude stát ve štěstí chlípník jeden. Svoboda matko svoboda a když dovolíš taky si  dám  panáčka do obou nožek.

Ano děvče dáme si spolu a spolu taky začnem nový život, nikdy není pozdě začít.A kroužky z věčné cigarety slečny Katky  vykouzlily na stěně pár hezkých vzpomínek.

 

Linda s Petrou rozbouřily na hladině  maloměsta potutelné úsměvy  a s otazníkem spojené dohady. Linda i Petra veřejně oznámily partnerský vztah a proti všem maloměšťákům na místní radnici uzavřely partnerský svazek o kterém si stejně dávno vrabci povídali na střeše. Lesby to je ono tak to lidi říkají a přitom je to vztah jako každý jiný, jen nemůžou mít vlastní děti. Moment co to povídám, děti může  mít i Linda i Petra ovšem u mužského partnerského vztahu je to problém. Možná až  bude možnost si vzít dítě do náhradní peče, či osvojeni, nebo jak se to jmenuje tak do té doby bude mužská i ženská část partnerského vztahu ochuzena, coby úplná rodina.  Policajt Karel šel za svědka Lindě a Roman bývalá velká láska Katky šel za svědka Petře je jasný, že byla pozvaná i Katka s Tomášem, ale zrovna v tu dobu byli na návštěvě u tety Žandy.
Teta Žanda je správná ženská, co nemá skoro nic na práci a vše si nechává dělat, ona se vůbec uměla narodit. Její zesnulí manžel měl předky z hraběcím titulem, ale to se za komunistů nenosilo a po roce 1989 se zase restituce protahovaly do nekonečna, jelikož nikdo nebyl ochoten ukradeného majetku se dobrovolně vzdát.

Prý se tvoří zase nová křivda tak to fakt mě rozum nebere.Jaká křivda? Bolševici znárodnili, zdevastovali na co přišli a nějaký soudruh kus zlodějny po roce 1945 dostal za odměnu, že šikanoval lid v kriminále, či se stal z něj stébák, nebo komunistický fukcionář.

 

Po změně  systému má vrátit, kradené a ono se mu do toho nechce(soudruhovi) rozumí tomu někdo? Křivda, křivda, křivda, křičí soudruh a i ten co vlastní třeba církevní majetek, křičí křivda, křivda. Nespravedlnost a křivda  je, když to nechtějí vrátit  a stát mlčí, no a kdo mlčí tak souhlasí se zlodějem. No není to divný! Změnilo se něco??

 

Tak teta Žanda děsně bohatá se nemusí ohlížet na pravo ani na levo má svědomí čisté a spokojeně si užívá návštěvy Katky a Tomáše. Katka jak jinak tetinku informovala o tom jak tatík blbne a že mamka to ho už má plný zuby, zároveň i naznačila možnost svatby s Tomášem a tetička na to odpověděla to je dost Katko, Tomáš je správný kluk a už ví co od života má čekat a ty jsi se doufám usadila a významně zamrkala na Tomáše. No jasně, že ano tetinko a zapálila si své oblíbené cigárko a kopla do sebe jednoho Napoleona. Po návratu z návštěvy stihli ještě dojít s Tomášem na oslavu  Petry a Lindy, která se odehrávala v místním baru Mig O1 a že holky byly kámošky tak společně zapařily do rána. A Tomáš? Ten musel ty jejich babský řeči s Romanem přehrát v kulečníku a po dlouhé době i ta nějaká štamprlička se  šikla.

Stanek (Fanuel)

 

 

Autor: Frantisek Stanek | pondělí 19.10.2009 16:00 | karma článku: 14,18 | přečteno: 1191x
  • Další články autora

Frantisek Stanek

Sláva Ukrajině! 5784::::2024 Sláva USA 5784::::2024

Tak po dlouhé době míru a spolupráce zase troška napětí! Evropa slušná kolonie po roce 1989=2024. ++ No není to legrace! Tak je i dnes vidět horizont změn, i přes cenzuru: Je jen otázkou času než to Evropa pochopí!

27.2.2024 v 2:23 | Karma: 0 | Přečteno: 3x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Tak hned Česká vláda v popředí pozornosti EU. 2022

Máme takový obraz a ten fakt není hezký, že jsme kverulanti. Ovšem nová vláda s tím jak se popasovala s náporem azylantu z Ukrajiny. Tedy klobouk dolů. Otázka vždy bude znít. Jestli pro dobrotu zas nepřejdeme na žebrotu.

3.7.2022 v 18:26 | Karma: 0 | Přečteno: 29x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Nejsem mamánek soudruha Babiše ..Křetinského.. Bakali 1989::2022

Ale jestli to cenzore uznáš za vhodný v rámci demokracie svobody slova tak to nesmázneš. Ovšem tady demokracie neplatí tady platí jen miliardy. Moje parketa sociálně..lidsko..právní rozměr. Mezinárodní pakt 1976.

14.5.2022 v 2:52 | Karma: 0 | Přečteno: 28x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Vánek nebo vítr, či vichřice radostné jaro je zde. 2022

Všichni se ptáme, kde radost zůstane. Zda v kapradí, kde se neztratí. A nebo někde jinde třeba na planetě LINDE.

22.3.2022 v 22:49 | Karma: 0 | Přečteno: 28x | Diskuse| Poezie a próza

Frantisek Stanek

Poezie jako forma cenzury 2022 v České republice. 2022

Poezie moje milá je. Má to však háček, otevíráček. Tak jak pohádka je v ve střetu zájmů, já se chovám jak decimelka bláznů Ano v narkóze, lze snad přidat háček. Ale přece, to vidíme všichni, kolaborace je náš rádce. Lidé bděte 022

17.3.2022 v 23:27 | Karma: 0 | Přečteno: 19x | Diskuse| Poezie a próza

Frantisek Stanek

Vývoj hosp. politiky České republiky s inflací 13% ukazuje, že rohlík možná za 10 Kč.

Teď bude plakat, kde, kdo. Jeden bude vzývat déšť. Druhý bude jen koukat, jak si namastit kapsu, ale ve svém důsledku bude koukat kam zmizet. Nechci říkat, to co média. Řeknu, to na rovinu, bude nás to bolet. Někoho trošku, někoho?

15.3.2022 v 21:32 | Karma: 10,60 | Přečteno: 301x | Diskuse| Ekonomika

Frantisek Stanek

Každý chvilku tahá pilku. Ale chudoba i drahota s inflací je cestou. Transformace 21.

Tak jsem zase zpátky a s údivem se na mne hrnou zprávy. Typu kdo, co komu zdražil. A že republika bude dělat. Konečně to, co má. Tedy chránit zájmy lidu. České republiky.Který se dostal do pasti KAPITÁLU. Zisk je přece taky cesta.

11.3.2022 v 1:35 | Karma: 17,99 | Přečteno: 411x | Diskuse| Ekonomika

Frantisek Stanek

Politická ekonomie je pořád jen o má dáti.....Dal. Je jen otázkou, zda to. Dal má smysl.

Ekonomie to věda nudná je. Má jen nudné údaje.Socialistická ekonomie v ČR ukazuje tu nehoráznost, jak si namastit kapsu chráněnou republikou. Tuhle jedu na Prahu a benzín 38.....jedu za 3 hodiny zpět a benzín 42.Tragedie.

8.3.2022 v 0:19 | Karma: 10,54 | Přečteno: 280x | Diskuse| Ekonomika

Frantisek Stanek

Politická pohádka o draku a princi, co zachránil JASNĚNKU a ševci Matoušovi. 2022

Pohádky i pol. jsou vlastně zdrojem reflexe na těžkou dobu. Pohádka, či literatura obecně i poezie nastavuje zrcadlo šaškům i vládcům a proto prostý lid se,někdy může smát a někdy. NE! Připomíná to království MIROSLAVA. Nebo ne!

2.3.2022 v 23:20 | Karma: 12,84 | Přečteno: 247x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Jak je na tom svoboda slova v Evropě a v USA včetně Ruské federace, tedy všeobecně. 2022

Britanie i USA mají společné geny. Jak v kultuře tak i v politice. I přesto, že se USA kolonie osvobodili, nad Britským impériem. Někomu, by nemuselo stačit jen Británie. Tak to upřesním Velká Británie. Je to normální a přirozené.

2.3.2022 v 15:15 | Karma: 5,43 | Přečteno: 143x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Chci mír : Aby bylo všem jasné všem. Nechci ATOM. Nechci šíření strachu ze všech stran. 21

Je jasné, že kontaktní setkání na úrovni vládních sil. Mezi Ruskou federací je ten správný krok všech zúčastněných stran. Otázka zní: Bylo nutné tohle šílenství v Evropě ? Ukrajina, bez protektora USA by chápala. Vývoj i tradice

1.3.2022 v 2:00 | Karma: 13,05 | Přečteno: 427x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Igor Stříž je vrchní státní zástupce, nebo si hraje na nezávislý soud. 2022

Dovolím si panu Igorovi darovat drobnou polemiku. Doufám, že jako veřejný činitel ji unese, když se pouští do diskuze. Ve veřejném prostoru, který je jak doufám ještě částečně svobodný. I když si tím nejsem 100% jist.

26.2.2022 v 19:59 | Karma: 27,65 | Přečteno: 607x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Je čas se uklidnit a začít jednat v zájmu lidu Ukrajiny i Ruské federace. Evropa = USA.

Evropa i USA se musejí zamyslet, zda by nebylo vhodné pochopit i zájmy Ruské federace. Máme přece společnou historii, máme společnou i odpovědnost ke svým národům. Je s podivem, jak někteří politici v Evropě lehkomyslně jednají.

26.2.2022 v 0:48 | Karma: 16,78 | Přečteno: 494x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Cenzura a lži v České republice na každý den. Demokracie není jen o jednostranné lince.

Cenzura a lži se chovají, tak jak se chovají. Kdo podlehne určité nostalgii, tak zjistí určitou zrcadlovou, realitu, buď pravdu nebo lež. Je to jistě smutné, ale byrokratická demokracie se jinak neumí chovat. Demokracie, nebo lež.

24.2.2022 v 23:13 | Karma: 25,18 | Přečteno: 695x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Indo- Pacifik versus Asijský Pacifik a vliv komunistické strany China na světovládu. 2022

Otázka zajištění výroby v potravinářském sektoru (rybolov)? Ale nejde přece jen o potraviny, ale hlavně o surovinové zdroje. Které by měli zajistit průmyslovou výrobu zajišťující KAPITÁL. A tady jsme u meritu věci. Kdo má zdroje!

24.2.2022 v 1:43 | Karma: 4,37 | Přečteno: 80x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Ukrajina a její směr musí ukazovat zájem řešení výzev Rusky mluvících obyvatel. 2022

Dnes a denně ukazují media v Evropě Ruskou federaci, jako říši zla. V Asii a Latinské Americe a v Africe je to naopak. Tyhle nepochopitelné rozdíly jsou živnou půdou k napětí. Právo národů na sebeurčení. Jak z krize je prosté. OSN

20.2.2022 v 1:26 | Karma: 23,50 | Přečteno: 538x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Na Bělehrad a nebo voják Švejk se vrací. Ukrajina a spol. Česká republika 2022

Váleční štváči jsou všude. Válka pro někoho znamená katastrofu. Ovšem pro někoho to je požehnání. Byznys a mafie v každé době, jen čeká, až instituce klesnou na dno. A vůle po změně dostane lid do extáze. Ukrajina..ČR..RF..SRN..FRA

19.2.2022 v 2:07 | Karma: 17,98 | Přečteno: 547x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Francie na křižovatce 2022. Republika nebo Napoleon.

Kdo bude prezidentem Francie zda Macron nebo Eric Zemmour. Nebo jiný kandidát rozhodne Francouzský lid. Ta samá Francie se historicky potýká s náladou lidu a s náladou revolučních dějů. Francie socialismus nebo demokracie.

17.2.2022 v 21:53 | Karma: 7,44 | Přečteno: 147x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Transformace České republiky cesta z inflační krize a ekonomické krize. 2022

Nikomu se nechce do ekonomické transformace. I přesto, že Česká republika vyčerpala svůj ekonomický růstový potenciál. Naše vláda 5 koalice, by si měla uvědomit, že osekávat jednotlivá ministerstva nic a nikomu nepřinese.

16.2.2022 v 0:49 | Karma: 6,65 | Přečteno: 287x | Diskuse| Politika

Frantisek Stanek

Zelený uděl! Utopie a nebo realita globální politiky ! 2022

Lidstvo se dostalo na křižovatku surovinové i energetické soběstačnosti. Což reálně ukazuje i vývoj. Inflační spirály. 10% ? Pokrok ve vývoji, by mohla dokumentovat NASA . Kdy rozhodující podíl ve vývoji převzal soukromý činitel!

14.2.2022 v 2:52 | Karma: 7,60 | Přečteno: 235x | Diskuse| Ekonomika
  • Počet článků 689
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Založili jsme s přáteli občanské sdružení s názvem odborové sdružení A.Právo.Na podporu řešení pracovních a mezi lidských vztahů,z pohledu občanských a lidských práv.A to práva vymahatelného.Z pohledu ústavy a zákonů, včetně práva mezinárodního k Bohemia.cz

Seznam rubrik