Frantisek Stanek

Ředitel učiliště a chalupa snů!! ,,ANO" 2013

26. 06. 2013 11:26:49
Jak ředitel SOŠ učiliště z ,,gruntu" skoro zadarmo k rekonstrukci chalupy přišel !! Žil byl a nestraníkem se jevil, jeden učitel a ten se stal ředitelem učiliště. Tam pracuje a jeho podřízení pracují ne na učebních plánech a individuálnímu přístupu k učňům ale pracuje dnem i nocí, jako pilná včelka MÁJA na rekonstrukci své chalupy na utajeném místě zvaném ,,Pepíkův Důl". Jistě nezapomněl, jak bolševik hospodařil na svém ale ne za své. Tahle pohádka by mohla mít i šťastný konec. Tedy jak pro koho. Chalupa a chalupaření něco stojí, vždyť materiál a lidská pracovní síla není zadarmo. Při dnešních cenách se dá říct, že taková pozice ředitele školy a tedy neomezeného vládce nad lidskými dušemi je hotové ,,terno". Kdo mu do toho může kecat ! Tak jak jsou postavené zákony se dá říct, že skoro nikdo a obávám se, ani ministr školství! Tak to je kauf:))oo

Pozice dnešních státních učilišť v systému středních škol SOŠ ředitelů v hospodaření je neotřesitelná a na svém lénu se chovají jako na svém. Vstupní energie a prostory platí přece stát, včetně levné pracovní síly mistrů odborné výchovy, dnes UOV. To samé je u nákupu materiálu na výuku, stát koupí a daňový poplatník zaplatí. Ředitel SOŠ hospodaří! Některé obory, ovšem nemají ani nůž na lepenku a některé mají vše. Tahle divná hospodářská politika mě dlouho utvrzovala, že se něco musí stát. Že se něco musí říct!!

Při výpočtu například spotřeby dřeva na vyuku v pracech truhlářských či tesařských učeň zpracuje řádově několik desítek tisíc korun ročně. Jen namátkou fošny a trámy asi učeň, či žák rozřeže na zápalky a ty pak učiliště prodává. Leda tak v trafice.

Jistě při výuce se něco zkazí ale na čep či dlab na výuku nelze jen používat trámy deset na deset. Tak se ptám, kde jsou ty výrobky z trámů a fošen? Možná je žáci rozřezali na zápalky :))oo A učiliště je prodalo, kde jsou tedy peníze? Pergoly a sušáky na dřevo i altány jsou dobrým artiklem pro magistrátního úředníka který má jistě dost známých senátorů či poslanců. Každý něco potřebuje, že!

Státní učiliště to je terno byznysu do vlastní kapsy v oblasti služeb, bezpečnostní agentury a v neposlední řadě pronajímání prostor. Z každé takové činosti koukají pěkné peníze do vlastní kapsy. Pan ředitel a jeho zástupci si rozdělili úkoly, oni dělají špinavou práci a pan ředitel, z boží vůle magistrátu, bere ty čistý peníze. A tak prorůstá korupce ke škodě lidu a učeň se nestačí divit.

Stanek Frantisek Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | karma: 11.90 | přečteno: 733 ×
Poslední články autora