Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NG

hnedka_zdrapana

2. 11. 2009 14:14
hmm

"...a veden k vyspělé demokracii, která je schopna spoustu problémů vyřešit"

A odkdy? Demokracie je systém, kde podprůměrná většina přehlasuje nadprůměrnou menšinu a navíc jí sebere majetek/výdělek (resp. jeho část). Takový systém prostě efektivně fungovat nemůže. To by bylo nejdřívě třeba zavést volební census, aby o politicích rozhodoval lidi, co rozumí fungování politiky a ekonomiky a ne každej jouda, co si říká "jé, oni mi zvýší dávky/důchod/státní plat, dám jim hlas" (to ještě v lepším případě, v tom horším to je "jé, oni zvýší sousedovi daně, budu je volit").

A navíc nekrácená občanská práva v demokracii mít nelze, pakliže většina lidí se chce přiživit na jiných, sebrat jim práva/peníze, donutit je k tomu či onomu, zakázat to či ono (ťapky, hazard, marihuana, švarcsystém...) apod. Ostatně ten, kdo tu svobody lidí omezuje nejvíce, je právě demokratický stát. Je třeba si uvědomit, že omezením svobody jsou i daně (jakkoli jsou třeba v nějaké *minimální* míře ospravedlnitelné).

0 0
možnosti
FS

Fanuel

2. 11. 2009 14:43
Re: hmm

Zdravím, a to je ten problém EHM. Nikdo tomu nerozumí! Je jasné, že to co popisuješ je jen forma nějakého ekonomického systému ve  kterém se lid pohybuje.

Politický lze zakotvit dělbu moci mezi lid a vládnoucí garnituru a je jedno, jestli je to monarchie, teokracie, demokracie, diktatura. Ale prostým faktem, je že zůstává skutečnost, která musí být dána lidu a to jsou ty občanská i lidská práva nekrácená zákonem. Proč nekrácená zákonem? Dovolím si za všechna občanská i lidská práva malý příklad.

 Máš právo vlastnit pozemek je to právo nezcizitelné a ani vyvlastnění není možné, ani za tu náhradu ne, ani za nic na světě. Je to právo na vlastnictví nekrácené ústavou. Lze se jen dohodnout, že ty svoje občanský l lidský práva dobrovolně jedinec za jedince umenší ve prospěch státu a nebo dobrovolně se svých práv vzdá, ovšem bez tísně a nátlaku a svobodně. jedině takovým způsobem lze narušit vlastnické právo vyplývající z titulu občanských i lidských práv. To je vyspělá demokracie.Stanek Fan

0 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Založili jsme s přáteli občanské sdružení s názvem odborové sdružení A.Právo.Na podporu řešení pracovních a mezi lidských vztahů,z pohledu občanských a lidských práv.A to práva vymahatelného.Z pohledu ústavy a zákonů, včetně práva mezinárodního k Bohemia.cz

Seznam rubrik