Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

sualk

21. 11. 2009 7:40
To je asi taková maršálská hůl jako,

když vám zatančí na královském dvoře kašpárci. Na rozdíl od vás mnozí pochopili, že Pražský hrad nikoho nešikanuje, ale vyučuje a to je podstatný rozdíl, proč se to starým, bílým límečkům nikdy nebude zajídat. Oni prostě přijímají pouze blahořečení a mávátka velebníčků.

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

20. 11. 2009 18:34
akorát zvolili

loutky,které nikdo nezná a se kterými budou velké státy snadno manipulovat.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

20. 11. 2009 19:02
Re: akorát zvolili

Zdravím, žádné loutky, ale první Evropská přímá(parlamentní) demokracie, která pomůže řešit problémy to ovšem, ale není vyspělá demokracie.;-D Která by mohla v Evropském prostoru řešit   výzvy dané dobou pro Chinu, Ruskou federaci,USA. ;-)Stanek (Fanuel)V

0 0
možnosti
N

nnevimm

20. 11. 2009 17:54
Co to je za nesmysl vyspělá demokracie?

Co to je za nesmysl vyspělá demokracie? Čím se vykazuje taková vyspělá demokracie? Že jsou skrze ní prosazována pravidla, která jsou v souladu s vaším přesvědčením? Demokracie je konečně daná jako přímá nebo nepřímá. Můžete hovořit o vyspělé společnosti, která skrze demokracii prosazuje pro vás líbivé zákony, ale dávat na základě toho přívlastky demokracii je dost nesmyslné.

V EU je nepřímá demokracie. Jestli je podle vás ukázkou vyspělosti nechat si řídit životy lidmi, kteří mají nadesetkrát delegovanou moc, tak prosím, ale neprosazujte to tu jako nějaký fakt, protože mně to jako ukázka vyspělosti opravdu nepřijde

0 0
možnosti
FS

Fanuel

20. 11. 2009 18:55
Re: Co to je za nesmysl vyspělá demokracie?

Zdravím, ta demokracie ??? Přímá= Nepřímá to je jen systém možnosti volit v nějaké demokracii, kde většina voli menšinu a ta menšina vládne většině to je demokracie?? Jednoduše řečeno parlamentní demokracie a prezidentský systém je jen o zapojení lidu prostřednictvím voleb  do výkonu státní moci, která ve vyspělé demokracii je rozdělena na moc zákonodárnou, moc soudní, moc výkonnou a teď pozor moc občanské společnosti, která má svá občanská i lidská práva nekrácená zákonem!!!!!!!. tohle zatím je jen u pár demokracii a to hlavně v USA,Stát Izrael, Canada,Austrálie, Nový Zéland, přibližuje se pomalými kroky i Ruská federace a China. 

 Socialistické ČESKOSLOVENSKO mělo  jakousi lidovou demokracii, Hitler mluvil o jakémsi nacionálním socialismu, Stalin mluvil o komunistickém socilismu, Cuba mluví o revolučním socialismu, Chávéz mluví o znárodňovacím socialismu a všechny ty to socialismy byly, nebo jsou demokraciemi???? Ne nejsou a nemohou. Stanek (Fanuel) 

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

20. 11. 2009 16:33
Omyl!

Není vyspělá a nevyspělá demokracie, je pouze DEMOKRACIE,  to ostatní jsou stejné demagogické obezličky, asi jako LIDOVÁ DEMOKRACIE!

0 0
možnosti
FS

Fanuel

20. 11. 2009 17:24
Re: Omyl!

Zdravím, a nebo NSDAP socialistická demokracie a nebo i jinak socialistická demokracie vedená komunistickou stranou a proletářema, nebo-li   lumpen proletariátem.;-D To je taky demokracie???????????????????????;-)

Stanek (Fanuel)

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

20. 11. 2009 15:51
Panebože...

;-DRv[>-]

0 0
možnosti
FS

Fanuel

20. 11. 2009 16:27
Re: Panebože...

Zdravím, až na věky amen z kostela spad kámen.;-D

Stanek (Fanuel)V

0 0
možnosti
L

lesicatko

20. 11. 2009 15:00
Trocha skepsy

No neviem, práve príliš široko koncipované ľudské práva a príklon k socializmu  v sociálnych štátoch môže  EU zmeniť na podobné združenie ako pred časom RVHP.

Koncepcia ľudských práv a multikulturalizmus priamo blokuje riešenie napr imigranských  a etnických giet, / u nás Rómovia / sporná je čoraz vyššia zaangažovanosť štátu v rodine  / pomáha pri demografii ale vytvára paternalisticky nastavené obyvateľstvo  / vyslovene nešťastný je odklon od protestantského etosu.

Demokracia je samoopraviteĺná, to je jej najväčšia výhoda - pokiaľ fatálne nezlyhá.

A voči tomuto nie je imúnna ani EU

 

0 0
možnosti
FS

Fanuel

20. 11. 2009 15:17
Re: Trocha skepsy

Zdravím, vše se odvíjí od občanských i lidských práv nekrácených zákonem a včleněných přímo do jednotlivých ústav jednotlivých států. A ne jen, jako nějaké přílepky z listiny základních práv a svobod přidaných k ústavám.;-D Takto koncipovaná ústava vyspělé demokracie garantuje dělbou moci(zákonná, soudní,výkonná, vyspělá demokracie viz.občanská i lidská práva nekrácená zákonem)) v jakémko-li státě garanci neprolomení občanských i lidských práv, jako vrchol vyspělé demokracie a podíl lidu na moci a řízení státu DEMOKRACIE.

Stanek (Fanuel)

0 0
možnosti
PN

Strasak

20. 11. 2009 14:52
:-)

Co znamená vyspělá demokracie?

Demokracie buď je nebo není. Je to jistý druh vlády. Která může být přímá nebo nepřímá.  Teď  to je tak, že lidé zvolí poslance, ti si zvolí vládu, tak si vybere eurokomisaře ... .   To už je trochu hodně nepřímá demokracie.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

20. 11. 2009 15:05
Re: :-)

Zdravím, demokracie není vláda lidu, ale menšina vládne většině. Vyspělá demokracie je viz. blog frantisek.blog.idnes.czEU

Občanská i lidská práva nekrácená zákonem jsou nedělitelná a větší prostor(občanských i lidských práv) v prostoru státu dělí i demokracii na vyspělou, slabou žádnou a nebo jak zdělil víceprezident USA J.Biden modelovou to zn. žádnou v Bohemia.cz;-D

Stanek (František)V

0 0
možnosti
R

reindeer

20. 11. 2009 14:48
vyspělá demokracie??

RvTím že za "vůdce" zvolíme nevýrazné osobnosti takže jejich funkce bude mít jen symbolický význam??

tohle je ukázka vítězství byrokracie a hry mocných nic víc..

a jen naivkové typu autora tohoto blogu se mohou ukájet iluzí o vyspělosti systému který funguje v EU

http://zpravy.idnes.cz/unii-povede-seda-mys-a-pani-nikdo-shoduje-se-evropsky-tisk-p3e-/zahranicni.asp?c=A091120_132328_zahranicni_btw

ono média si to sama uvědomují.. ne že byhc baštil vše co přečtu v novinách ale..

0 0
možnosti
FS

Fanuel

20. 11. 2009 14:57
Re: vyspělá demokracie??

Zdravím, komu není z hůry dáno tak v apatyce nekoupí;-D. Nauč se co to demokracie je, co jsou základní práva (stavební kameny) občanských i lidských práv a pak diskutuj.EU

Stanek (Fanuel)V

0 0
možnosti
B

buldogg

20. 11. 2009 14:43
....

a rusko se nikdy nezmění..je a bude to vždy totalita..ti lidé tam na nic jiného nejsou zvyklí..bud teror mafií, nebo tlak státního aparátu..

0 0
možnosti
FS

Fanuel

20. 11. 2009 14:51
Re: ....

Zdravím, jestli půjde cestou vyspělé demokracie rozuměj (plná občanská i lidská práva nekrácená zákonem) tak za pět let je Ruská federace tygrem Evropy.;-D Vyspělá technologie založená na nízké spotřebě materiálu, ale přitom je v tom vložená vysoká hodnota lidské práce tak to je cesta, kterou se musíme všichni dátR^. Nic jiného nám nezbude.;-) Co je lepší vyrobit lokomotivu a nebo žiletku. Kdo asi ovládá vyspělou technologiiEU??? Babo raď!!!;-D

Stanek (Fanuel)

0 0
možnosti
B

buldogg

20. 11. 2009 14:41
no právě pan Prezident Klaus

dosáhl vyjímky z Lisabonské smlouvy, jinak by jsme se ještě moc napotili s maďary a sudeťáky..a jinak do jakékoliv funkce může být zvolen třeba čech, ano, ale ve skutečnosti to nic neznamená, protože počet poslanců v Evr.parlamentu je daný podle velikosti země, resp. počtu obyvatel..přes ty nic neprojde, co by škodilo jejich větším zemím..

0 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Založili jsme s přáteli občanské sdružení s názvem odborové sdružení A.Právo.Na podporu řešení pracovních a mezi lidských vztahů,z pohledu občanských a lidských práv.A to práva vymahatelného.Z pohledu ústavy a zákonů, včetně práva mezinárodního k Bohemia.cz

Seznam rubrik