Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Evropská komise na nátlak Česka a Francie zařadila jadernou energetiku a zemní plyn mezi čisté zdroje. Bývalý ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (ANO) označil toto rozhodnutí za největší úspěch vlády Andreje Babiše (ANO).

Dokument Evropské komise, který získal deník Financial Times pojednává o „taxonomii pro udržitelné financování“. V něm je energie vyráběná z jádra a zemního plynu označena jako zelená. To by mělo zlevnit investice do budování energetické infrastruktury, která s těmito zdroji pracuje.

R^

0 0
možnosti
Foto

Tak s tím atomem až možná za 50 let. Ty stávající?? Vyvážime 40% en.el.Co se týče plynu tak jakého?.. Co se týče nátlaku ČR jak říká soudruh Havlíček tak máme hlas 1 a platí většinové rozhodnutí zatím 0

0 0
možnosti
DC

D65a96v40i40d 82C64e78c67h

28. 12. 2021 17:45

Vtipe vylez.

0 0
možnosti
ZH

"fotovoltaika ... něco spotřebuje domácnost zbytek se dodá do sítě. V noci ze sítě se dodá do domácnosti. Význam je v tom že v noci je energie více zbytné. ... NSR má cíl (jede bez atomu a uhlí)"

Prosím o vysvětlení - kde se vezme energie v noci, když nesvítí slunce? A co v zimě, když bude celý den sněžit nebo pod mrakem a nebude ani foukat vítr?

Jak dlouho myslíte, že bude trvat, než ta vaše NSR energeticky zcela zkolabuje?

2 0
možnosti
Foto

Musíme všichni vědět co dělá ELON MUSK v USA a jak to využít. V noci spíme a průmysl jede ve dne a nové technologie mají nebo budou mít minimální odběr. Nemáme jen slunce Celý SEVER má dostatečnou větrnou stabilitu. Kolik si myslíte že domácnost spotřebuje průměrně kw za den ? Kolik si myslíte že naše republika vyváží el. energie? Můžeme vytvořit bioplynky...můžeme vytvořit i geotermální možnosti atd.

0 1
možnosti
Foto

Obdivuji každého, kdo tento výtvor bere vážně a chce s autorem diskutovat.

3 0
možnosti
MK

To je vtip, ten blog, ne?

5 1
možnosti
JV

J89i45r17i 68V74r11a93b27e25c

28. 12. 2021 8:52

Já myslím, že je Komárek vtip ;-D

2 0
možnosti
MS

Pane Stanku, najděte si můj blog z 9.12., kdy české obnovitelné - lépe občasné - zdroje se podílely na špičkové spotřebě tohoto dne z 0,2 %. I kdybychom tyto OZE navýšily za biliony třeba 100krát, jsou v od listopadu do března celé dlouhé dny i týdny, kdy 80-99 % elektřiny musejí dodat stabilní zdroje. Když jste svůj příspěvek v pondělí v podvečer za venkovní tmy psal, váš počítač i lampa u něj běžely na elektřinu, která byla asi z 50 % z uhlí a 37 % z jádra, něco dodaly vodní elektrárny, biomasa. A jaké OZE budou v budoucnu dle vás schopny zajistit stabilní elektřinu pro velký český podnik 24/7/365? Nu žádné, protože elektřina se dost dobře skladovat nedá a Dlouhé Stráně nemůžeme postavit 100krát znovu. Větru, slunci a dešti se holt poručit nedá ani s německou zelenou ideologií. Ale věřit se asi dá všem možným nesmyslům, to pravda je.

3 0
možnosti
JF

Reálně to vidím tak, že za 10 let jsou Němci na 120% OZE v elektrice a za dalších 5 let v doprave - tj. dostavene sítě, vetrniky, solary a akumulace ve vodiku a bateriich a pak půjdou sem a jinam a budou shánět agenturní pracovniky a jejich mluvčího. A na to se čeká a mezitím vedou hospodské

1 1
možnosti
JK

Pikantní je, že autor líčí naše školství jako komunistický skanzen a jak se mají vést žáci k tvůrčímu pochopení předmětu, a přitom sám nechápe, že se nepíše "aby jsme", nýbrž "abychom".

5 1
možnosti
JF

To je právě podstata problemu normalizace a to nejen skolstvi - od formalismu a normy k věcnému a praktickému uvažování - to můžete řešit někde v jazykovém koutku ale ne během hodin pokročilé fyziky a politologie.

1 0
možnosti
MP

Tento článek by klidně mohl s drobnými úpravami vyjít ve třicátých letech minulého století, stačilo by jen vyměnit pár frází - například Zelený úděl za Velkogermánskou říši.

4 1
možnosti
Foto

Tak určitě ne v roce 1933 tam se odehrála jiná tragedie. Teď k meritu věci.

Zelený uděl je prosperita z mnoha důvodů. Jedním z nich je sociální rozměr. Je sice mnoho cest ale jen jedna je o budoucí prosperitě.EU

1 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Založili jsme s přáteli občanské sdružení s názvem odborové sdružení A.Právo.Na podporu řešení pracovních a mezi lidských vztahů,z pohledu občanských a lidských práv.A to práva vymahatelného.Z pohledu ústavy a zákonů, včetně práva mezinárodního k Bohemia.cz

Seznam rubrik