Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano rozumím Vám. Tady jde jen o nastavení ekonomického cyklu a to tak aby práce byly ohodnocena na takovou úroveň aby ten člověk co pobírá mzdu nebyl na úřadě ve fronta na doplatek na bydlení.[>-]EU Chci takovou úroveň jako je RAKOUSKO...NSR...SRN..;-)

0 0
možnosti
Foto

Sociální rovnost je komunistické mávátko v životě nedosažitelné.

3 0
možnosti
Foto

Tady není řeč o nějaké sociální rovnosti. Mluvím o rovnosti možností. Přece není možné aby ten co měl možnost být řemeslníkem bydlel pod mostem. A ten co má duševní potenciál obrazně řečeno bydlel na zámku.

Proto kulturní a vyspělá společnost musí ten rozdíl zabezpečit zákonem. V ČR.[>-]EU

To znamená i dnes máme např. v důchodovém systému základní výměru která je všem v ČR rovná a činí 3900 Kč a výměru v % části (dnes 1.3 %) říká se tomu ZÁSLUHOVOST.;-)

0 0
možnosti
Foto

Takzvaná "chudoba" není nic než byrokratický konstrukt, jenž je neustále předefinováván tak, aby dělil populaci na chudé a bohaté v poměru, v jakém se to mocipánům zrovna hodí; ano, až tak prosté to je – kdybychom "chudobu" definovali stále stejně ( stačí vzít byrokratická měřítka z minulosti), zjistili bychom, že chudých lidí neustále ubývá.

2 0
možnosti
Foto

Ovšem že je vše pod kuratelou státu či republiky. Tím musí být i byrokratický přístup k chudobě. Jen si dovolím k té chudobě několik poznámek.

Chudoba v 19 stol. měla jasný ukazatel a tím byl hlad. Ve 20 stol. už byla chudoba stanovena byrokratickým aparátem (nic zatím lepšího není než státní správu nemáme ZATÍM) od hladu chudoby k veřejným vývařovnám a tvorbě PASTOUŠEK a chudobinců za socialismu domovy důchodců.

V 21 stol. musíme všichni vědět že se zde po roce 1989 střetli všechny druhy chudoby. O to je to horší že domácí KAPITÁL není schopen chudobu řešit jak věcně tak i konkrétně individuálně. Ano dá se i říct že hladu ubývá chudoby přibývá viz. Potravinové banky. ;-)[>-]EU

0 0
možnosti
JK

Co to? Už nadpis je nesmysl, sociální vztahy nejsou znakem kapitálu, natož konkrétně toho 2022. Zamrznul jste v marxistyckých termínech kapitál a nadhodnota a rozebíráte demokracii, no to je chucpe. Kapitál je tedy dle vás něco, nebo někdo? Nebo to záměrně směšujete? Zisk je určitá nadhodnota práce pro kapitál? Co to je?

Demokracie zaručuje pokrok zejména prostřednictvím chyb, jejich odhalení a vyloučení. Jediné důležité pro demokracii je zachování samotné demokracie, tedy rozhodování pomocí svobodné vůle lidu. Děláme chyby, diskutujeme o nich a příště se jich můžeme vyvarovat. Takže oligarcha v čele státu je chyba, to je ověřeno, příště už raději ne. Heslo "řídit stát jako firmu" je jen převlečená totalita, totalita umí rozhodnout ihned, rázně a vynutit si plnění, jenže vůdce většinou rozhodne chybně, což se s demokracií podobné, ale vůdce neuzná chybu a když, tak pozdě. Totalita se pak zákonitě hospodářsky propadá, soustředí zdroje do "výstavních, ukázkových projektů", kterými ohromuje porobený lid, ale chudnutí nezastaví.

Podnikání, tvorba zisku a daně, jak a proč se to tak děje je nadlouho, existují na to stohy knih, ale Kapitál od Karla Marxe bych mezi ně nemíchal.

3 0
možnosti
Foto

Sociální vztahy nejsou prý znakem KAPITÁLU? Legrace je když si někdo myslí že jen KAPITÁL je od MARXE ? No jistě že není !!

Filosofie a věda o tvorbě zisku a její sestrou nadhodnoty práce je to co by mělo zajímat KAPITÁL podle HEGELA rozuměj KAPITÁL ducha. I dnešní ty KAPITALISTY jako je třeba MUSK...Gates a spol. v globálním obchodě co tvoří ten KAPITÁL. Tvoří zisk tvoří nadhodnotu své práce.

Velmi rychle bych to popsal o co šlo filosofovi HEGEL 1770 je datum narození. Hlavně šlo o určitý ideál ve vztahu ke společnosti. Který tady chybí a ročně několik desítek tisíc dětí ve světě umírají hlady (přesněji několik milionů dětí) ? Je to normální v 21 ??

Teď k té demokracii: Souhlasím s tím že demokracie je zárukou mnoha stabilních řešení. Ale není a ani nemůže být jediná. Tvorba pravidel a určitého stupně řádu je nutnou formou řešení výzev demokracie. Je dobré vidět i ten vrchol a tím beze sporu je ÚSTAVA.

Ústavní princip demokracie musí být založen na demokratickém principu právního řádu. A ten musí být veden MEZINÁRODNÍM PAKTEM o občanských a politických právech zak.sb.120 1976.[>-]EU;-)

Kapitál ducha podle HEGELA tedy znamená plnou a nedílnou odpovědnost za své zaměstnance včetně CHARITY.

0 0
možnosti
TB

"Sociální nerovnost říká se tomu i chudoba" - ne, tomu se fakt neříká chudoba. Rovnost příjmů a jejich výše (přesněji kupní síla) jsou naprosto odlišné až protichůdné pojmy. A že to pár komoušů nechápe je asi stejně překvapivé, jako že neumí sestavit souvislou větu.

5 0
možnosti
Foto

Já přece nemluvím o rovnosti přijmů ani o rovnosti tedy nerovnosti sociální. Bylo by dobré vědět že každý jedinec v každé době ve společnosti má svoje potřeby. Dnes tomu říkáme občanská a politická práva. Ani nemluvím o tom aby KAPITALISTA dával mzdu všem stejně. Mluvím o tom aby KAPITALISTA řešil potřeby svých zaměstnanců ve mzdové politice. Rozuměj aby ten jedinec byl zaměstnán bral plat a stál při tom frontu na sociálních dávkách jako je třeba doplatek na bydlení !! Přece není normální.;-D[>-]EU

0 0
možnosti
Foto

Jak si představujete sociální rovnost 2022 a co je to vlastně chudoba? Dokážete tyto pojmy definovat?

4 0
možnosti
PB
Foto

Začnu tím že dnes existuje něco jako historický vývoj našich univerálních svobod a lidských práv. Po zkušenostech po 1sv. a 2sv. a i organizačně Společenství národů skončilo a transformace dala vzniknout OSN. Na základě Všeobecné deklarace o občanských a lidských právech 1948 dalo vzniknout 1976 Mezinárodní pakt o občanských a politických právech což má dnes i právní mezinárodní sílu.

Sociální:

Tedy ta socialní rovnost i nerovnost k přijmů má oporu i v mezinárodním právu. Sociální rovnost přece znamená že musí vzniknout zákon o sociálním bydlení a zákon o sociálních službách. Tyhle dva zákony budou směřovat k těm co mají státem přiznanou chudobu a tou je částka 11 500 Kč na osobu viz. rada vlády pro lidská práva ČR 2021.

CHUDOBA:

A k té chudobě jen naše republika přiznala finanční chudobu ve výši 11500 Kč na osobu která pracuje musí stát doplatit proto se zvedá v posledních 5 letech minimální mzda Aby stát nemusel doplácet. Přesto to nestačí u seniorů kteří pobírají důchod do těch 11499 musí stát doplatit doplatkem na bydlení a doplatkem v nouzi. V ČR trpí finanční chudobou 1.5 milionů obyvatel rozuměj i rodin s dětmi.

Jak jistě chápeme tahle sociální absurdita je morálně neudržitelná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Založili jsme s přáteli občanské sdružení s názvem odborové sdružení A.Právo.Na podporu řešení pracovních a mezi lidských vztahů,z pohledu občanských a lidských práv.A to práva vymahatelného.Z pohledu ústavy a zákonů, včetně práva mezinárodního k Bohemia.cz

Seznam rubrik