Bohemia a nebo Česko. ,,ANO" 2013

Čeština je vzácný jazyk plný jinotajů, kliček, přesmyček a dalších potvůrek. Ale v normálním životě se ukazuje, že  náš jazyk je někdy nesrozumitelný nám i  zákonodárcům. Jeden právník,  by se v tom vyznal ale několik lidí (právníků), už s tím má s tím problém. Vy se asi ptáte jaký??  No přece chaos v našem právním řádu. Od Ústavy počínaje a následnými zákony konče. Co je tak na té Ústavě špatného?? By se zeptal neználek §!  Ano, ústava ČR je postavená na nesmyslné manipulaci a možnosti ji ohýbat  jak vrbový proutek. Jen se obávám, že od roku 1989  ten ohebný proutek  vyschl. A pak může následovat jen jediné ..,,Prásk."

Tak například ,,Česko" to tak pěkně zní, určitě lépe než Bohemia. Jo, jo asi jsme všichni hluší, jak nás naše vláda pod náporem daní všeho druhu likviduje na našich právech. Naše vlády od roku 1989 několikrát zradily své volební programy, několikrát zradily vlastní lid když nás zaprodaly cizákům na východ viz. Karlovy Vary, obchodní řetězce (čto vy govoritě) atd.

Vy se ptáte každý den, zda s tou vaší výplatou vyjdete ale naše vláda nemá s takovou otázkou žádný problém 100. 000 Kč a vyšší platy!! To že není na naši kulturu, školství, vědu!  Vládu nebolí.  Ani ji to nepřekvapuje, on se přece navýší státní rozpočet (na dluh) ,,a ono to nějak vyjde" Tak se zase zvýší daně všeho druhu. Že naši důchodci nemají na nájem a musí stát ve frontě  na úřadech jako žebráci na nějakou dávku, tu na příspěvek na bydlení...tu na okamžitou pomoc v hmotné nouzi! Toto nechává naše vlády od roku 1989 zcela chladnými. Za takové situace je správné a smysluplné se takovým vládám postavit se zaťatou pěstí.

Zároveň  takovým  vládám je bezpodmínečně nutné se postavit na odpor, když nebudou respektovat přirozený a bohatý život důchodců, kteří tvrdě celý život pracovali. To samé platí o školství, kde jsou platy v takovém stupni rozkladu společnosti, že plat pedagoga ani neumožňuje řádnou platbu nájmu,  či nákup benzínu o dalších potřebách ani nemluvě. Tak to jsou ty naše slavné vlády....přísahají na Ústavu ČR, jak budou dbát o blaho lidu a budou respektovat ústavní řád.... skutek utek soudruzi že??

Stanek Frantisek Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | středa 23.1.2013 9:33 | karma článku: 9,50 | přečteno: 389x
  • Další články autora
  • Počet článků 689
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Založili jsme s přáteli občanské sdružení s názvem odborové sdružení A.Právo.Na podporu řešení pracovních a mezi lidských vztahů,z pohledu občanských a lidských práv.A to práva vymahatelného.Z pohledu ústavy a zákonů, včetně práva mezinárodního k Bohemia.cz

Seznam rubrik