Rada Evropy a lidská práva.,,ANO" 2013

Rada Evropy naši zem ČR poctila hodnocením, za které se nejeden rasistický stát může stydět. Ve svém hodnocení, které je na 24 stránkovém podkladě, odsuzuje náš stát z rasové segregace příslušných národnostních menšin.... klecových zařízení...zbytečného zbavování svépravnosti.....nedostatečná péče o seniory v zdravotníckých zařízeních... chudoby.  V ČTK proběhla sice kratičká upoutávka ve zprávách ale naše nelegitimní vláda a rada pro lidská práva na úřadu vlády je hluchá i slepá. Paní Šimunková z úřadu vlády a pan Chládek ze senátu se na naše upozornění ještě před vyhlášením rady Evropy pro lidská práva se sice našim podnětem za KCO (Koordinační centrum odporu) zabývaly, ale jejich odpovědí byly a jsou vyhýbavé a nedostatečné. Naopak úřad poslanecké sněmovny, kde kraluje pan Benda se ani neobtěžoval odpovědět na podnět občanů, to samé i kancelář prezidenta republiky, přímo pan ještě prezident Klaus. Moc zákonodárná i výkonná byla dopředu upozorněna, že v našem státě dochází k neplnění a dodržování univerzálních občanských, lidských práv i politických ze strany státní moci od roku 1989 -2013!!  

Náš stát se chová ke svým občanům po celou dobu trvání od roku 1945 -2013 genocidním způsobem za který je opakovaně upozorňován nejenom v Evropěm, ale i mimo Evropu.

Hlavně Radou pro lidská práva v Evropě, ale i výborem pro lidská práva při OSN. Náš stát podepsal už za dr. Husáka mezinárodní pakt o občanských i lidských právech ale nedodržoval je. Náš stát za Havla a Klause  se sice k paktu díky dělení federace ČSFR  přihlásily, ale opět není dodržován hlavně opční protokol. Kde se jasně říká, že národní státy jsou povinni tato univerzální občanská, lidská ale dnes i politická práva  ze strany státní moci plnit, dodržovat. To neznamená, že jsou-li v ústavním pořádku napsaná, že jsou zákonitě i plněna.

 

Tak nějak ,,mafiánsky" zní odpověd našich ústavních činitelů že máme přece Listinu základních práv a svobod. No to sice máme ale jen na papíře. Skutečný stav  je tristní. Chudoba našeho státu a bída lidu nabírá nemorálních rozměrů. Lichva za podpory státu kvete a exekutor se rovná honu na čarodějnice. Lid je v nesmyslných poplatkách hnán do ulic a tak si sjedná pořádek. Bulharsko ukázalo, že naštvaný lid je schopen zahnilým státním systém hnout.

 

Pochod na jaře do Prahy je jedinečnou šancí, jak svrhnohout nelegitimní vládu, parlament, senát. A nastolit nový ústavní pořádek založený na vyspělé demokracii a univerálních svobodách. Tyhle svobody se musíme každý z nás učit již v mateřské školce...musíme se je učit v rodinách...musíme se je učit v základních školách, středních i vysokých. Lenin kdysi řekl učit se učit se. Když dovolíte přidám pár slov učit se žít svobodně a vymáhat svobodu každý den na základě svých univerzálních, občanských, lidských i politických práv.  

Stanek Frantisek Fanuel

Autor: Frantisek Stanek | čtvrtek 28.2.2013 10:25 | karma článku: 10,13 | přečteno: 364x