Politická hnutí versus politické strany. ,,ANO"2013

Tak se nám zde roztrhl pytel s byznysmeny, kteří chtějí zachránit náš stát od politických stran a  zkorumpovaný stát vyvést z krize. Oni však asi netuší, co je to spojení  byznysu a politických stran, potažmo politického  hnutí. Ono je to tak!! Lidově řečeno, píchni nebo řízni vyjde to na stejno. Fascinuje mě Andrej Babiš (predátor) a Tomio Okamurou (noční můra).  Naše politické strany jsou  na odpis a stačí prý založit nějaké hnutí a je vymalováno. Stát bude šlapat jak ,,firma", či cestovní kancelář. Tak naivní představa se zrodila v hlavách rádoby politiků. Andreje Babiše, Tomio Okamura !!

Co mají výše uvedení pánové společné?? Oba podnikají, oba jsou asi úspěšní a oba mají jisté zkušenosti z manažerského řízení svých firem.  Ptám se, jak a jakým způsobem lze poctivě vydělat miliardy, miliony. A. Babiš jistě vydělal na rozpadu ČESKOSLOVENSKA! Tomio Okamura dělá cestovku šup sem, šup tam! Asi je to chlapce  už nebaví,  tak  nám chtějí ukázat, zač je toho loket!!     

Je to ovšem slabá záruka, že lze vést dobře stát, jako podnik, či cestovku !!  Určitě ANO!! Každou skupinu lidí, kteří se pohybují v politice, dříve a nebo později ovládne pachuť moci a všemohoucnosti (korupce). Politika státu se nemuže odvíjet od toho, že nadiktuji  co je třeba změnit. To víme všichni. Ale politika státu se musí odvíjet od institucionální změny a tu musejí dělat ti, co dostanou ve volbách tolik hlasů, aby ústavně změnili stávajíci politiku politických stran či hnutí, tak jak předpokládá ústava-zákon. 

Vše ostatni je jen o planých slibech,  zbytečných nadějích a nenaplněných očekávání. Musíme si všichni uvědomit, že senátní a parlamenti volby vyhraje ČSSD a KSČ-(M). Vyhrají proto, že zkorumpovaný byznys neukázal všechno, co může udělat pro lidi práce a vzdělání, neukázal že rozdíl mezi bohatým a chudobou v našem sociálním  státě, lze řešit s velkým úspěchem. Důkazem jsou zavedené demokracie na západ od našich hranic. Směrem na východ je svrab a nešťovice :))oo

Jsou zde i tací co tlačí náš stát ČR pod ruku Ruské federace. Rád bych upozornil, že nemusí. Ruská federace díky politice ss. Havla, ss. Klause,  ss. Zemana nás tam spolehlivě dovede.

Stanek Frantisek Fanuel   

Autor: Frantisek Stanek | pondělí 13.5.2013 13:36 | karma článku: 9,24 | přečteno: 775x
  • Další články autora
  • Počet článků 689
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Založili jsme s přáteli občanské sdružení s názvem odborové sdružení A.Právo.Na podporu řešení pracovních a mezi lidských vztahů,z pohledu občanských a lidských práv.A to práva vymahatelného.Z pohledu ústavy a zákonů, včetně práva mezinárodního k Bohemia.cz

Seznam rubrik